CUPRINS

 

CAPITOLUL  I          

Introducere

CAPITOLUL II          

Comprimate-generalitati

  2.1. Aspecte generale privind comprimatele

   2.1.1. Definitie. Istoric

  2.1.2. Clasificarea comprimatelor

  2.2. Aspecte privind biodisponibilitatea comprimatelor

  2.3. Substante auxiliare folosite la prepararea comprimatelor

    2.3.1. Rolul excipientilor in prepararea comprimatelor

     2.3.2. Clasificare si exemple

2.4. Prepararea comprimatelor

     2.4.1. Metode de obtinere a comprimatelor

        2.4.1.1. Comprimarea directa

        2.4.1.2. Comprimate obtinute prin granulare uscata

       2.4.1.3. Comprimate obtinute prin granulare umeda

      2.4.2 Operatia de comprimare

          2.4.2.1 Fazele comprimarii

          2.4.2.2 Masini de comprimat

   2.5. Controlul comprimatelor

CAPITOLUL III

Notiuni introductive despre Ginkgo Biloba

    3.1. Compozita chimica a extractului de Ginkga Biloba (EGb761)

    3.2. Metode de extractie si standardizare ale EGb761

    3.3. Principii active ale EGb761

    3.4. Mecanismele biosintezei

    3.5. Studii farmacocineticw

    3.6. Rezumatul caracteristicilor produsului

CAPITOLUL IV

Parte experimentala

    4.1. Prepararea comprimatelor cu extract standardizat de Ginkgo Biloba

    4.2. Controlul comprimatelor

        4.2.1. Controlul organoleptic

        4.2.2. Controlul fizic

            4.2.2.1. Determinarea uniformitatii masei

            4.2.2.2. Determinarea timpului de dezagregare

            4.2.2.3. Determinarea rezistentei mecanice

            4.2.2.4. Friabilitatea

        4.2.3. Controlul chimic

            4.2.3.1. Identificarea extractului de Ginkgo Biloba

            4.2.3.2. Dozarea extractului de Ginkgo Biloba

    4.3. Concluziile studiului experimental intreprins

Nota!!! Lucrarea are 80 de pagini.