CUPRINS
CAPITOLUL I
Introducere
CAPITOLUL II
Comprimate-generalitati
2.1. Aspecte
generale privind comprimatele
2.1.1.
Definitie. Istoric
2.1.2.
Clasificarea comprimatelor
2.2. Aspecte privind biodisponibilitatea
comprimatelor
2.3. Substante auxiliare folosite la prepararea
comprimatelor
2.3.1. Rolul excipientilor in prepararea comprimatelor
2.3.2. Clasificare si exemple
2.4. Prepararea
comprimatelor
2.4.1. Metode de obtinere a
comprimatelor
2.4.1.1.
Comprimarea directa
2.4.1.2.
Comprimate obtinute prin granulare uscata
2.4.1.3. Comprimate obtinute prin granulare umeda
2.4.2 Operatia de
comprimare
2.4.2.1 Fazele comprimarii
2.4.2.2 Masini de
comprimat
2.5.
Controlul comprimatelor
CAPITOLUL III
Notiuni introductive despre Ginkgo Biloba
3.1. Compozita chimica a extractului de Ginkga Biloba (EGb761)
3.2. Metode de extractie si standardizare ale EGb761
3.3. Principii active ale EGb761
3.4. Mecanismele biosintezei
3.5. Studii farmacocineticw
3.6. Rezumatul caracteristicilor produsului
CAPITOLUL IV
Parte experimentala
4.1. Prepararea comprimatelor cu extract standardizat de Ginkgo Biloba
4.2. Controlul comprimatelor
4.2.1. Controlul organoleptic
4.2.2. Controlul fizic
4.2.2.1. Determinarea uniformitatii masei
4.2.2.2. Determinarea timpului de dezagregare
4.2.2.3. Determinarea rezistentei mecanice
4.2.2.4. Friabilitatea
4.2.3. Controlul chimic
4.2.3.1. Identificarea extractului de Ginkgo Biloba
4.2.3.2. Dozarea extractului de Ginkgo Biloba
4.3. Concluziile studiului experimental intreprins
Nota!!! Lucrarea are 80 de pagini.