Pagina principală

 

CONTRACT DE INFIINTARE A UNEI SOCIETATI COMERCIALE

 

 

ACT CONSTITUTIV

AL SOCIETĂȚII CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ “...”S.R.L.

(model orientativ)

 

I. Elementele de identificare a asociaților

          Art.1- Prezentul contract se încheie între:

1)  ...................- cetățean român, sex ...., născut la data de .......... în municipiul ........., fiul ui ....... și al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secția ... Poliție la data de ....., având cod numeric personal și

2)  ...................- cetățean român, sex ...., născut la data de .......... în municipiul ........., fiul ui ....... și al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secția ... Poliție la data de ....., având cod numeric personal,

 

II. Forma, denumirea și sediul societății

            Art.2- Părțile contractante convin ca societatea pe care o înființează să fie o societate cu răspundere limitată, persoană juridică  română constituită și guvernată de legea română și de actele sale constitutive.

            Art.3- Asociații răspund de obligațiile societății numai în limita aportului fiecăruia la capitalul social. Patrimoniul social nu poate fi grevat de datorii sau de alte obligații personale ale asciaților.

            Art.4- Părțile contractante convin ca societatea pe care o înființează să poarte denumirea de “...” S.R

            Art.5- Societatea comercial㠓...”S.R.L. va avea sediul în ......, str. ... nr.

                        Societatea își va putea muta sediul prin decizia adunării generale și cu respectarea formei și publicității impuse de lege.

            Art.6- Societatea ve putea înființa filiale ori sucursale în România sau în alte țări, cu respectrea reglmentărilor legale în vigoare la data și locul unde acestea se vor înființa.

 

III. Obiectul societății

            Art.7- OBIECTUL DE ACTIVITATE PRINCIPAL:         ................

                        ACTIVITATEA PRINCIPALĂ:

 

Con CAEN – .........(descrierea activitatiii)

 

IV. Capitalul social

            Art.8- Părțile contractante convin ca, în baza prezentului act constitutiv,  să pună în comun aporturile lor pentru constituirea capitalului social.

                        Capitalul social va fi de .... lei (minim 2.000.000 lei) și este integral vărsat de asociați la data constituirii societății.

            Art.9 - Capitalul social se formează astfel:

a)   d-l ... aduce ca aport ...lei în numerar, reprezentând ...% din capitalul social.

b)  d-l ... aduce ca aport .....lei în numerar, reprezentând ...% din capitalul social.

c)   (pot fi aduse ca aport si mijloace fixe)

            Art.10- Capitalul social subscris și vărsat integral la data constituirii societății este de ...lei divizat în ... părți sociale egale a câte ...lei fiecare, numerotate de la 1 la.... 

            Art.11- Mărirea sau micșorarea capitalului social se poate face doar prin hotărârea adunării generale a asociaților și cu respectarea condițiilor de formă și publicitate prevăzute de lege.

 

V. Administrarea și reprezentarea societății

            Art.12- S.C.””S.R.L. va fi administrată și reprezentată de d-l ........., care poate delega autoritatea sa unui salariat.

 

VI. Participarea la beneficii și pierderi

            Art.13- Părțile contractante convin ca participarea fiecăruia la beneficiile și pierderile societății să fie proporțională și în limita aportului propriu la capitalul social.

 

VII. Durata societății

            Art.14- Societatea “...” S.R.L. se înființează pe o perioadă nelimitată.

 

VIII. Dizolvarea și lichidarea societății

            Art.15- Cazurile de dizolvare și procedura lichidării sunt prevăzute în statut și se completează de drept cu dispozițiile legale în vigoare.

 

IX. Dispoziții finale

            Art.16- Orice neînțelegeri ce pot apărea între asociați ca urmare a executării actelor constitutive sau în legătură cu acestea vor fi soluționate pe cale amiabilă, iar dacă acest lucru nu este posibil se va apela la instanța de judecată competentă.

            Art.17- Completările și modificările actelor constitutive vor fi valabile și opozabile părților și terților de la data înregistrării lor în Registrul comerțului.

                        Asociatul care nu este de acord cu completările și modificările făcute se poate retrage din societate conform procedurii prevăzute de lege, după o lună de la notificarea făcută societății privind retragerea sa.

 

            Art.18- Statutul face parte integrantă din prezentul act constitutiv.

 

Asociat,                                                                                                                                                                Asociat,