1. Piata restaurantelor:
1.1 Tipuri de restaurante
1.2 Amenajarea tehnologica a restaurantelor
1.3 Echipamente din dotarea restaurantelor
1.4 Legislatia in domeniu
2. Resursele umane:
2.1 Cerintele de baza pentru practicarea meseriilor in restaurant
2.2 Functiile si meseriile din restaurant
2.3 Fisa postului pentru "ospatar"
2.4 Organigrama unui restaurant
3. Oferta de produse(servicii):
3.1 Cerinte pentru realizarea listelor de preparate si bauturi
3.2 Tipuri de liste
3.3 Tehnica alcatuirii meniurilor:
3.3.1 Principalele reguli pentru alcatuirea meniurilor
3.3.2 Ordinea servirii preparatelor in cadrul meniului
3.3.3 Tipuri de meniuri
3.3.4 Asocierea preparatelor culinare cu bauturi
4. Pregatirea serviciilor:
4.1 Activitatea de curatanie si intretinere
4.2 Mise-en-place-ul :
4.2.1 Recomandari privind aranjarea spatiilor de servire
4.2.2 Lucrarile la efectuarea mise-en-place-ului
4.2.3 Tipuri de mise-en-place
4.3 Mobilier si inventar pentru lucru si servire
4.4 Decoratiuni florale
5. Servirea clientilor :
5.1 Etapele serviciului in restaurant
5.2 Manipularea si transportul inventarului pentru servire
5.3 Metode si tehnici de servire
5.4 Servirea micului dejun,dejunului si a cinei
6. Evidenta operativa :
6.1 Evidenta operativa clasica
6.2 Sisteme informatice pentru restaurante
7. Dezvoltarea unor activitati cu caracter antreprenorial:
7.1 Etapele infiintarii unei societati comerciale de profil
7.2 Documentatia tehnica
Lucrarea are 100 de pagini!