1. Piata restaurantelor:

1.1 Tipuri de restaurante

1.2 Amenajarea tehnologica a restaurantelor

1.3 Echipamente din dotarea restaurantelor

1.4 Legislatia in domeniu

2. Resursele umane:

2.1 Cerintele de baza pentru practicarea meseriilor in restaurant

2.2 Functiile si meseriile din restaurant

2.3 Fisa postului pentru "ospatar"

2.4 Organigrama unui restaurant

3. Oferta de produse(servicii):

3.1 Cerinte pentru realizarea listelor de preparate si bauturi

3.2 Tipuri de liste

3.3 Tehnica alcatuirii meniurilor:

3.3.1 Principalele reguli pentru alcatuirea meniurilor

3.3.2 Ordinea servirii preparatelor in cadrul meniului

3.3.3 Tipuri de meniuri

3.3.4 Asocierea preparatelor culinare cu bauturi

4. Pregatirea serviciilor:

4.1 Activitatea de curatanie si intretinere

4.2 Mise-en-place-ul :

4.2.1 Recomandari privind aranjarea spatiilor de servire

4.2.2 Lucrarile la efectuarea mise-en-place-ului

4.2.3 Tipuri de mise-en-place

4.3 Mobilier si inventar pentru lucru si servire

4.4 Decoratiuni florale

5. Servirea clientilor :

5.1 Etapele serviciului in restaurant

5.2 Manipularea si transportul inventarului pentru servire

5.3 Metode si tehnici de servire

5.4 Servirea micului dejun,dejunului si a cinei

6. Evidenta operativa :

6.1 Evidenta operativa clasica

6.2 Sisteme informatice pentru restaurante

7. Dezvoltarea unor activitati cu caracter antreprenorial:

7.1 Etapele infiintarii unei societati comerciale de profil

7.2 Documentatia tehnica

Lucrarea are 100 de pagini!