CUPRINS

Introducere………………………………………………………………....

Scurt istoric...................................................................................................

3

4

CAP. I Aspecte privind biologia grâului......................................................

6

 

I.1. Sistematica şi răspândirea grâului …………..…………..

6

 

I.2. Anatomia, morfologia şi fiziologia grâului ......................

7

 

 

I.2.1. Anatomia şi  morfologia grâului ......................

7

 

 

I.2.2. Fiziologia grâului ..............................................

13

 

 

I.2.3. Biochimia bobului de grâu ................................

16

 

 

I.2.4.  Importanţa economică .......................................

 

17

CAP. II.  Noţiuni privind structura chimică, mecanismul de acţiune şi

proprietăţile catalazei....................................................................................

19

 

II.1. Consideraţii generale privind clasa oxidoreductazelor.....

19

 

II.2. Structura şi mecanismul de acţiune al catalazei................

20

 

II.3.  Proprietăţile fizico-chimice ale catalazei.........................

26

 

II.3.1 Influenţa ph-ului şi a temperaturii……………..

26

 

II.3.2 Inhibitorii catalazei………………………….....

28

 

II.3.3 Importanţa si utilizările catalazei………………

 

29

CAP III.........................................................................................................

34

 

III.1  Noţiuni generale privind oxidazele .................................

34

 

III.2. Structura ascorbicacidoxidazei şi mecanismul ei de acţiune………………………..................................................

35

 

III.3. Răspândirea ascorbatoxidazei şi rolul acesteia...............

 

38

CAP. IV. Material şi metode de cercetat……………………......................

40

 

IV.1. Material de cercetat. Organizarea experimentului……...

40

 

IV.2. Metode de cercetat……………………………………..

41

 

IV.2.1. Determinarea activităţii catalazei.....................

41

 

IV.2.2 Determinarea activităţii ascorbatoxidazei.........

44

 

IV.2.3. Calculul statistic al rezultatelor........................

 

47

CAP. V.  Rezultate şi discuţii. Activitatea catalazei şi ascorbatoxidazei în seminţele de grâu supuse germinării în prezenţa ionilor metalici de Cu, Cd, Pb...........................................................................................................

49

 

V.1. Influenţa ionilor de Cu, Cd, Pb asupra activităţii catalazei....................................................................................

66

 

V.2. Influenţa ionilor de Cu, Cd, Pb asupra ascorbatoxidazei..

 

56

Concluzii.......................................................................................................

65

Bibliografie

66