CUPRINS
Introducere……………………………………………………………….... Scurt istoric................................................................................................... |
3 4 |
||
CAP. I Aspecte privind biologia grâului...................................................... |
6 |
||
|
I.1. Sistematica şi răspândirea grâului …………..………….. |
6 |
|
|
I.2. Anatomia, morfologia şi fiziologia grâului ...................... |
7 |
|
|
|
I.2.1. Anatomia şi morfologia grâului ...................... |
7 |
|
|
I.2.2. Fiziologia grâului .............................................. |
13 |
|
|
I.2.3. Biochimia bobului de grâu ................................ |
16 |
|
|
I.2.4. Importanţa economică .......................................
|
17 |
CAP. II. Noţiuni privind structura chimică, mecanismul de acţiune şi proprietăţile catalazei.................................................................................... |
19 |
||
|
II.1. Consideraţii generale privind clasa oxidoreductazelor..... |
19 |
|
|
II.2. Structura şi mecanismul de acţiune al catalazei................ |
20 |
|
|
II.3. Proprietăţile fizico-chimice ale catalazei......................... |
26 |
|
|
II.3.1 Influenţa ph-ului şi a temperaturii…………….. |
26 |
|
|
II.3.2 Inhibitorii catalazei…………………………..... |
28 |
|
|
II.3.3 Importanţa si utilizările catalazei………………
|
29 |
|
CAP III......................................................................................................... |
34 |
||
|
III.1 Noţiuni generale privind oxidazele ................................. |
34 |
|
|
III.2. Structura ascorbicacidoxidazei şi mecanismul ei de acţiune……………………….................................................. |
35 |
|
|
III.3. Răspândirea ascorbatoxidazei şi rolul acesteia...............
|
38 |
|
CAP. IV. Material şi metode de cercetat……………………...................... |
40 |
||
|
IV.1. Material de cercetat. Organizarea experimentului……... |
40 |
|
|
IV.2. Metode de cercetat…………………………………….. |
41 |
|
|
IV.2.1. Determinarea activităţii catalazei..................... |
41 |
|
|
IV.2.2 Determinarea activităţii ascorbatoxidazei......... |
44 |
|
|
IV.2.3. Calculul statistic al rezultatelor........................
|
47 |
|
CAP. V. Rezultate şi discuţii. Activitatea catalazei şi ascorbatoxidazei în seminţele de grâu supuse germinării în prezenţa ionilor metalici de Cu, Cd, Pb........................................................................................................... |
49 |
||
|
V.1. Influenţa ionilor de Cu, Cd, Pb asupra activităţii catalazei.................................................................................... |
66 |
|
|
V.2. Influenţa ionilor de Cu, Cd, Pb asupra ascorbatoxidazei..
|
56 |
|
Concluzii....................................................................................................... |
65 |
||
Bibliografie |
66 |